Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z VČS tenisového oddílu 16.2.2019

22. 2. 2019

Informace z výroční členské schůze

 

tenisového oddílu TJ Keramika

 

Chlumčany 16.2.2019

 

Účast: K.Hodinář, R.Hrubý, R.Kott st., R.Kott ml., M.Marák, M.Miarko, I.Regner, M.Švátora, J.Vaněček, M.Zoubek.

 

Hosté: V.Štejrová (OÚ), M.Samek (TJ + FO), Z.Vlna (BO), D.Konečná

 

1) Zahájení

 

Na schůzi byli přivítáni všichni přítomní členové oddílu, včetně hostů, kteří byli seznámeni s programem VČS.

 

2) Zpráva o činnosti tenisového oddílu v r. 2018

 

Předseda oddílu I.Regner informoval o stavu členské základny oddílu - k 1.1.2019 je evidováno 64 členů (převážně v kategorii dospělých). Pro rok 2018 byly zvýšeny členské příspěvky u mužů na 600 Kč, v ostatních kategoriích byly příspěvky zachovány - ženy a dorost 200 Kč, mládež do 14 let bez příspěvků. Hlavním zdrojem financování byly příjmy od 4 sponzorů - bylo vyjádřeno poděkování přítomným zástupcům firem Mipeva v.o.s. a V.P.S. KOVO s.r.o. M.Švátorovi a K.Hodinářovi za jejich podporu. Členové TO odpracovali celkem  146 brigádnických hodin při úpravě kurtů a jejich okolí, došlo k dalšímu vylepšení areálu (instalace kovových posuvných zástěn mezi kurty, dokončení nátěrů oplocení, výměna vstupních dveří místnosti pro tenisty, zalévání okrasných dřevin aj.). Oceněna byla i podpora obce a dobrá spolupráce s ostatními oddíly v rámci TJ (např. spolupráce s BO při pořádání vánočního turnaje ve stolním tenisu). Oddíl publikoval 4 příspěvky o své činnosti v Chlumčanském občasníku, průběžně jsou vedeny kroniky a hlavním zdrojem informací o činnosti TO je web www.tenischlumcany.estranky.cz. Sportovní výsledky - v okresním Davis Cupu neregistrovaných hráčů skončil A-tým Chlumčan na 4. místě, B-tým vyhrál II. divizi a postoupil také do I. divize. Turnaj neregistrovaných tenistů Chlumčany Cup vyhrál ve dvouhře dospělých M.Marák, ve dvouhře veteránů nad 50 let S.Havlíček ze St. Plzence a ve čtyřhře dvojice Volín, Wirland z Plzně. V turnaji žen Women Cup byla nejlepší M.Lecjaksová z Dobřan.a v Mix Cupu smíšených párů vyhráli M.Lecjaksová s M.Kozlem. V turnaji žáků ZŠ byla nejlepší A.Veitová. Oceněny byly i výsledky chlumčanských tenistů (R.Kott st., M.Kozel, M.Miarko, M.Švátora, J.Vaněček, O.Vokoun) na turnajích neregistrovaných hráčů pořádaných tenisovými kluby či oddíly v Dobřanech, Nové Vsi, Starém Plzenci, Merklíně aj., včetně výsledků R.Kotta ml. (hráč FUNTOM Dobřany). V roce 2018 bylo odehráno 18 žebříčkových zápasů - vítězem žebříčku se stal M.Kozel. Během roku se celkem 10 členů oddílu zúčastnilo zájezdů za tenisem - 1. kolo Fed Cupu proti Švýcarsku a finále Fed Cupu proti USA v Praze, semifinále Fed Cupu proti Německu ve Stuttgartu, 3 dny na grandslamovém turnaji French Open v Paříži. Na závěr zprávy byla vzpomenuta kulatá výročí členů oddílu v roce 2018 (K.Hodinář, I.Regner, R.Kott) a v roce 2019 (M.Marák, V.Matýs) a všem zúčastněným bylo popřáno především pevné zdraví a hodně sportovních úspěchů i zážitků s tenisem v dalším období.     

 

3) Informace o hospodaření oddílu v r. 2018

 

Zprávu o výsledcích hospodaření oddílu za rok 2018 přednesl hospodář oddílu R.Kott. Výdaje oddílu přesáhly dosažené příjmy cca o 15 tis. Kč. Hlavními příjmovými položkami byly finanční příspěvky od sponzorů (pronájem reklamní plochy), příspěvek na činnost od OÚ, členské příspěvky a vklady do turnajů. Prostředky byly vynaloženy především na provoz,  opravy a údržbu areálu, nákup cen do turnajů a tenisových míčů apod. Pro rok 2019 je počítáno s vyrovnaným rozpočtem.  

 

 

4) Návrh a volba delegátů za TO na VH TJ 

 

Na schůzi byli zvoleni delegáti, kteří budou TO zastupovat na valné hromadě spolku TJ Keramika Chlumčany v březnu 2019 (termín bude upřesněn) - V. Matýs st., M.Marák a M.Zoubek (náhradník M. Kozel).

 

5) Vyhodnocení nejlepších tenistů v roce 2018

 

V soutěži o „Tenistu roku 2018“ se umístili na prvních 5 místech: 

 

1.místo

MARÁK Michal

94 bodů

2.místo

KOTT Robert

78 bodů

3.místo

KOZEL Miloslav

66,5 bodů

4.místo

ŠVÁTORA Miroslav

61 bodů

5.místo

KOLÁČEK Jiří

49,5 bodů

 

Oceněni byli též M.Švátora (nejlepší veterán) a R.Kott ml. (nejlepší mladý tenista).

 

6) Diskuze - různé

 

V rámci diskuze vystoupili:

 

M.Samek (zástupce TJ a FO) a J.Vaněček (BO) upozornili na trvalý problém TO - chybějící mládež a potřebu podchycení zájmu dětí o sport již ve školním věku (oddíl nemá žádného tenisového trenéra a mladí tenisté mají mnohem lepší podmínky pro trénink v sousedních Dobřanech).

 

V.Štejrová (starostka Chlumčan) informovala o úmyslu obce převzít celý sportovní areál od spolku TJ Keramika Chlumčany do svého vlastnictví (návrh příslušných smluv předaných zástupci TJ je předmětem právního posouzení) a vypracovat studii využití celého areálu s maximální účastí sportovců na jeho budoucí podobě. Cílem je proměnit areál v nový sportovní a společenský prostor s důstojným sociálním zázemím pro sportovce i všechny návštěvníky. V této souvislosti požádala o konkrétní návrhy oddílů na využití celého prostoru. OÚ dá oddílům k dispozici plánky areálu, do nichž lze zakreslit navržené objekty. V případě TO bude třeba zvážit, zda stávající 2 tenisové kurty ponechat na stejném místě (s možností jejich prodloužení) nebo zda vystavět pod travnatým hřištěm nové 2 - 3 kurty se zázemím v přilehlé tribuně, o jejíž výstavbě se uvažuje. Bylo shodnuto, že diskuze k tomuto tématu proběhne na členské schůzi TO koncem března 2019.  

 

K.Hodinář informoval o chystaných tenisových zájezdech v roce 2019. Ve dnech 28.5. - 1.6.2019 proběhne (stejně jako loni) zájezd do Paříže na grandslamový turnaj - je již zarezervováno ubytování nedaleko areálu Rolanda Garrose, k dispozici jsou ještě 1 - 2 volná místa. Zájemci by se u něj měli přihlásit cca do 10.3.2019 (dne 15.3. bude spuštěn prodej vstupenek přes internet). I.Regner dále informoval též o možné účasti na zájezdu na Turnaj mistrů (dvouhra a čtyřhra mužů), který proběhne v Londýně (v hale) od 10. do 17.11.2019 (upřesňující informace o délce a programu zájezdu budou prodiskutovány na členské chůzi TO koncem března).

 

7) Usnesení z VČS

 

Výroční schůze tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 16.2.2019:

 

a) bere na vědomí:

- zprávu předsedy TO o činnosti tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany za rok 2018

- zprávu hospodáře TO o hospodaření oddílu za rok 2018

- jména členů delegovaných za TO na VH TJ v r. 2019 (V.Matýs st., M.Marák a M.Zoubek, náhradník M.Kozel)

- vyhodnocení soutěže o „Tenistu roku 2018“

 

b) ukládá výboru TO svolat na březen 2019 členskou schůzi s tímto programem:

- projednání podmínek členství v TO a termínů brigád pro rok 2019

- sestavení nominace A-týmu a B-týmu Chlumčan na okresní Davis Cup 2019

- stanovení termínů konání oddílových akcí v roce 2019

- prodiskutování a zpracování návrhu oddílu na budoucí využití objektu stávajícího sportovního areálu (umístění tenisových kurtů apod.).

 

Po ukončení oficiálního programu výroční členské schůze TO Chlumčany následovala neoficiální část programu, a to oslava 50. narozenin hospodáře oddílu Roberta Kotta, spojená též s kulturním vystoupením, které obstarala kytaristka - přítelkyně člena TO M.Švátory.

 

 

V Chlumčanech dne 22.2.2019

 

Zapsal: Ivo Regner