Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž z finále Fed Cupu ČR - Srbsko 3. - 4.11.2012

8. 11. 2012

 

Reportáž z finále Fed Cupu
ČR - Srbsko 3:1 
 
Ve dnech 3. - 4.11.2012 se české tenistky utkaly ve finále světové skupiny soutěže tenisových družstev o Pohár federace (Federation Cup) v pražské O 2 aréně ve Vysočanech s týmem Srbska. 
 
Náš tým vedený nehrajícím kapitánem Petrem Pálou obhájil loňské vítězství z Moskvy a svého finálového soupeře ze Srbska tentokrát na domácí půdě porazil přesvědčivě poměrem 3:1. Kromě tradiční opory týmu, hráčky první světové desítky Petry Kvitové, tentokrát zazářila druhá singlistka a 17. hráčka světového žebříčku Lucie Šafářová, která získala beze ztráty setu obě své dvouhry, když zejména její nedělní výkon proti Jankovičové byl téměř exhibiční. 
 
O výhru našich děvčat se svým fanděním zasloužila i minivýprava z Chlumčan, čítající předsedu oddílu, jeho 2 dcery a zetě Tomáše.  Atmosféra nedělních bojů byla opravdu fantastická - nechyběly ani vtipné výkřiky "Na Bělehrad!" ani populární mexické vlny. A tak nás mrzelo jedině to, že za rozhodnutého stavu už nedošlo na závěrečnou čtyřhru, do níž byly nominovány Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. 
 
Závěrečné oslavy vítězství, slavnostní zakončení a předání poháru vítězkám ovšem stály za to a každý účastník si určitě odnese nezapomenutelné zážitky.  
 
 
Česká republika - Srbsko 3:1
  Lucie Šafářová - Ana Ivanovičová  6:4, 6:3
Petra Kvitová - Jelena Jankovičová  6:4, 6:1
Petra Kvitová - Ana Ivanovičová  3:6, 5:7
Lucie Šafářová - Jelena Jankovičová  6:1, 6:1  
  
 
 
Fotografie z finále Fed Cupu najdete ve Fotoalbu v rubrice Zájezdy za tenisem.