Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž ze zájezdu - exhibice s Agassim a Grafovou 7.6.2011

10. 6. 2011

 

Exhibice s Agassim a Grafovou v Praze 7.6.2011
 
Tři členové tenisového oddílu z Chlumčan (I.Regner, V.Matýs st. a V.Matýs ml.) nechyběli  v úterý 7.6.2011 mezi asi 9 tisíci diváků při exhibičním vystoupení bývalých a možná i budoucích tenisových hvězd.
 
Ve 4. pokračování akce pod názvem Advantage Tennis se v pražské 0 2 aréně představil opravdu hvězdný pár - Američan Andre Agassi (držitel 8 grandslamových titulů ve dvouhře) a jeho německá manželka Steffi Grafová (celkem 22 titulů z grandslamových turnajů). Pořadatelé z agentury Česká sportovní využili startu této dvojice v Evropě (v Paříži na turnaji legend při French Open) a 7.6.2011 od 18:00 do cca 21:30 hod. absolvovali společné vystoupení také v Praze. Diváci shlédli i další osobnosti českého tenisu, jakými jsou Jana Novotná, Hana Mandlíková, Jiří Novák či 2 nadějní prostějovští mladíci - vítěz juniorské soutěže Australian Open Jiří Veselý a Robert Rumler. Mezi diváky nechyběly ani hokejové hvězdy - Jaromír Jágr, Martin Havlát a Roman Hamrlík..
 
Výsledky exhibičních zápasů:
 
Jiří Veselý, Jana Novotná - Robert Rumler, Hana Mandlíková  6:4
Jiří Novák - Andre Agassi 7:8
Jiří Novák, Jana Novotná - Andre Agassi, Steffi Grafová  6:5
 
Přestože náklady na výlet do Prahy (cena vstupenky 590 Kč + náklady na dopravu) nebyly zanedbatelné, měli jsme poměrně slušná místa a návštěvy exhibice rozhodně nelitujeme. Všichni aktéři sice pojali své vystoupení v odlehčeném duchu (spíše než o výsledek šlo o pobavení skvělého publika), přesto však řada výborných úderů všech protagonistů večera dala vzpomenout na dobu před 10 lety, kdy vládli světovým žebříčkům. I když jsme se po dlouhé cestě autem vrátili domů utahaní a ulehli ke spánku až někdy kolem půlnoci, zážitek to byl opravdu nevšední.  
 
 
 
 
                                                                                                       Ivo Regner
                                                                     předseda oddílu tenisu
 
 
 
 
Vybrané fotografie z exhibice s Agassim a Grafovou
najdete ve Fotoalbu  v rubrice „Zájezdy za tenisem“.