Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáž ze zájezdu na Sparta Prague Open 19.5.2012

21. 5. 2012

 

Reportáž ze zájezdu na Sparta Prague Open 19.5.2012
 
V týdnu od 14.5. do 20.5.2012 se uskutečnil na dvorcích pražské Sparty ve Stromovce 3. ročník tenisového turnaje žen pod názvem Sparta Prague Open 2012. Atraktivní byl zejména sobotní program, kdy byla na pořadu obě semifinálová utkání žen a jako bonus navíc připravili pořadatelé také exhibiční zápas mezi našimi bývalými daviscupovými reprezentanty Lendlem a Novákem. 
Program začínal již od 11:00 hod. a protože vstup do areálu byl po celý týden zdarma, téměř 1 200 diváků vytvořilo velmi důstojnou kulisu. V turnaji se dařilo oběma našim nejvýše nasazeným hráčkám. V 1. semifinále byla Lucie Šafářová v boji s houževnatou a zpočátku téměř nechybující Francouzkou Alizé Cornetovou v závěru 2.setu na pokraji porážky, ale nakonec zápas otočila a závěr už byl zcela v její režii. Ve 2. semifinále pak turnajová dvojka Klára Zakopalová nedala britské soupeřce Eleně Baltachaové ani nejmenší šanci a stala se druhou finalistkou.
Po semifinálových kláních žen se krátce po 15. hodině představily hlavní hvězdy programu - osminásobný grandslamový šampión a dlouholetá světová jednička Ivan Lendl a spolehlivý daviscupový reprezentant Jiří Novák. Jejich zápas měl být exhibicí, ale oba zahráli spoustu míčů, za něž by se nemuseli stydět ani současní špičkoví profesionálové. Zejména některé Lendlovy míče potvrdily, že ani po dlouholeté pauze nezapomněl ze svého umění téměř nic. Výborný servis i forhend a také nečekané kraťasy měly až neskutečnou kvalitu. Zážitek byl opravdu nevšední, což potvrdí i některé snímky umístěné ve Fotogalerii.
 
Výsledky semifinále:
 
Lucie Šafářová - Alise Cornetová 3:6, 7:5, 6:2
Klára Zakopalová - Elena Baltacha 6:1, 6:3
 
Exhibiční zápas:
 
Ivan Lendl - Jiří Novák 8:5
 
 
 
                                                                                      Ivo Regner
                                                 předseda oddílu tenisu
 
 
 
Fotografie ze semifinále turnaje Sparta Prague Open 2012 a exhibice
najdete ve Fotogalerii v rubrice „Zájezdy za tenisem“.