Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z valné hromady TJ 3.6.2020

8. 6. 2020

Zápis ze zasedání řádné valné hromady

spolku TJ Keramika Chumčany 3. 6. 2020

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany se uskutečnila ve středu 3. 6. 2020 od 18:00 hod. v salónku kulturního domu v Chlumčanech.

 

1) Zahájení valné hromady

 

Předseda výkonného výboru spolku Miloslav Samek přivítal členy stávajícího kolektivního statutárního orgánu, delegáty z jednotlivých oddílů sdružených v TJ (kopaná, badminton, tenis, SPV) a přítomného hosta - starostku obce Mgr. Vladimíru Štejrovou. Vysvětlil, že původní termín valné hromady musel být z důvodu vládních opatření přijatých v boji proti koronaviru odložen. Poté stručně shrnul zásadní změny, které se udály v průběhu uplynulých 4 let - přeměna občanského sdružení na spolek, přijetí nových stanov TJ dle NOZ, volba výkonného výboru a kontrolní komise spolku, převod vlastnictví pozemků a staveb ve sportovním areálu na obec a následná dlouhodobá smlouva o výpůjčce s obcí s cílem postupné přestavby areálu na kulturní a sportovní centrum. Poděkoval obci Chlumčany za neinvestiční dotace poskytované na hlavní činnost TJ a uvedl též další zdroje příjmů spolku - příspěvky od členů TJ a sponzorů a také dotační prostředky od MŠMT či KÚ (poděkování J.Matouškovi). Vyjádřil přání, aby se sportovci mohli po zrušení nouzového stavu v plné míře vrátit ke své obvyklé činnosti, se zaměřením na práci s mládeží. Poté předal slovo tajemníkovi TJ Ivo Regnerovi, který byl výkonným výborem pověřen vedením valné hromady.  

 

2) Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

 

Účastníci valné hromady byli informováni, že zápis z jednání VH povede Marek Tomíšek a ověřovateli zápisu budou Jiří Vaněček a Miluše Chladová.

Poté byly zvoleny pracovní komise ve složení navrženém stávajícím výkonným výborem TJ, tj.:

-

mandátová komise - Pavel Rom (předseda), Zdeňka Bártová a Jan Tomášek (12 hlasů)

-

návrhová komise - Zlatuše Krausová (předseda), Jiří Lang a Václav Matýs (12 hlasů)

-

volební komise - Michal Marák (předseda), Robert Majer a Dana Konečná (12 hlasů).

 

3) Zpráva předsedy mandátové komise

 

Předseda mandátové komise Pavel Rom uvedl, že k účasti na VH bylo navrženo podle počtu členů celkem 17 delegátů s hlasovacím právem (FO - 8, BO - 4, TO - 3 a SPV - 2 delegáti) a z tohoto počtu je přítomno celkem 15 delegátů, tedy nadpoloviční většina. Valná hromada je tedy v souladu s Jednacím řádem TJ Keramika usnášeníschopná.

 

4) Schválení programu valné hromady

 

Ivo Regner (pověřený řízením VH) přednesl návrh zbývajících bodů programu valné hromady, který byl následně hlasy všech přítomných 15 delegátů odsouhlasen v tomto znění:

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

12)

13)

14)

15)

Kontrola usnesení z minulé valné hromady 17. 4.2019

Zpráva o činnosti TJ Keramika Chlumčany v roce 2019

Zpráva o hospodaření TJ v roce 2019

Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2019

Schválení výroční zprávy TJ za rok 2019

Diskuze

Zpráva návrhové komise

Volba nového výkonného výboru TJ Keramika

Volba nové kontrolní komise TJ Keramika

Usnesení

Závěr valné hromady

 

5) Kontrola usnesení z minulé valné hromady 17. 4.2019

 

Kontrolu usnesení z minulé řádné valné hromady 17. 4.2019 provedla předsedkyně návrhové komise Zlatuše Krausová. Bylo konstatováno, že všechny úkoly (doručení zápisu z valné hromady a jeho zveřejnění ne webových stránkách fotbalovéhoenisového oddílu, dojednání textu darovací smlouvy a smlouvy o výpůjčce s obcí) byly splněny.

 

6) Zpráva o činnosti TJ Keramika Chlumčany v roce 2019

 

Zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany přednesl předseda TJ Miloslav Samek. Zpráva byla koncipována jako průřez činnosti TJ za období od poslední volební valné hromady v roce 2016, včetně zhodnocení výsledků jednotlivých oddílů.

FO vybudoval vrt na vodu a umělou závlahu hřiště, zakoupil novou sekačku, došlo k obnově vozového parku (2 vozidla pro dopravu sportovců) i k opravě budovy šaten (výměna oken a dveří, rekonstrukce kabin), začal fungovat stánek s občerstvením, na hřišti se obnovily taneční zábavy. Zmínil též další aktivity - úklid obce, Memoriál J.Škrábka s dětským dnem, McDonald´s Cup (spolupráce se ZŠ) apod. Přetrvávají problémy se zajištěním dostatečného počtu hráčů v některých kategoriích. V r. 2019 byli jako nejlepší hráči vyhodnoceni S.Dušek, M.Šváb, M.Brokešová, J.Potočník, J.Havlíček, L.Tomášek a L.Milota. FO v r. 2021 oslaví 100 let trvání.

BO má velmi dobré sportovní výsledky v kategorii dospělých a úspěšně se věnuje také mládeži, ale stále řeší potíže s nedostatečnou kapacitou tělocvičny ZŠ (nutný pronájem hal v Dobřanech s dojížděním). Účastní se řady turnajů po celé ČR, v r. 2019 reprezentoval i na mezinárodním turnaji ve Slovinsku. Pravidelně pořádá letní soustředění na Šumavě. Nejlepší hráči - R.Takáč a L.Zacharová. V letošním roce oslaví oddíl 55 let od svého založení.

TO organizuje tenisové turnaje pro neregistrované tenisty ve všech kategoriích - dospělí, veteráni, ženy, turnaj dětí ZŠ apod., při nichž využívá zázemí v podobě pergoly. Účastní se s dobrými výsledky též okresního Davis Cupu družstev. Kromě toho organizuje zájezdy na tenisové akce (v r. 2019 do Paříže a Londýna). Ve spolupráci s BO pořádá vánoční turnaj ve stolním tenisu. Tenisty r. 2019 byli zvoleni M.Marák, J.Vaněček a M.Švátora. Ke zlepšení práce s mládeží by měl přispět nový trenér tenisu 3. třídy M.Veit. Oddíl v r. 2021 oslaví 25 let trvání.

Oddíl SPV má celkem 37 členek a cvičí 2x týdně v tělocvičně základní školy, případně na přilehlém víceúčelovém venkovním hřišti. Každoročně pořádá víkendové pobyty s cvičením na Šumavě a také zájezdy do Chorvatska k moři.

Na závěr svého vystoupení poděkoval M.Samek všem hráčům, trenérům, dobrovolným funkcionářům i sponzorům za jejich záslužnou práci a vzornou reprezentaci obce Chlumčany.

 

7) Zpráva o hospodaření TJ v roce 2019

 

Hospodářka TJ Miluše Chladová informovala o výsledku hospodaření spolku v r. 2019 - ztráta ve výši 2 441 tis. Kč. Tento stav je výrazně ovlivněn mimořádnou nákladovou položkou „Dary“ve výši 2 358 tis. Kč, což představuje hodnotu pozemků a dalšího nemovitého majetku darovaného v roce 2019 obci na základě uzavřené darovací smlouvy. Bez této nákladové položky by byly náklady pouze o 83 tis. Kč vyšší než dosažené výnosy. Výsledná ztráta je tedy fakticky pouze účetního charakteru, nijak neovlivnila hospodaření a fungování TJ. Spolek měl k datu 31. 12. 2019 na účtu peněžní prostředky ve výši 60 097 Kč a hotovost v pokladně 95 014 Kč.

 

8) Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2019

 

Zprávu o činnosti kontrolní komise TJ přednesla její předsedkyně Daniela Kottová. Vyplývá z ní, že kontrolou hospodaření TJ a jednotlivých oddílů (vedení účetních dokladů a účetních knih jednotlivých oddílů, vlastního účetnictví a bankovních výpisů TJ za rok 2019) nebyly shledány nedostatky. Celková výše finančních prostředků, jimiž TJ disponovala ke dni 31. 12. 2019, činila 155 111 Kč. Kontrola byla provedena a zpráva sepsána dne 23. 5. 2020.

 

9) Schválení výroční zprávy TJ za rok 2019

 

Návrh výroční zprávy spolku za rok 2019 přednesl člen výkonného výboru Jindřich Matoušek. Zpráva je členěna na několik částí - obecné informace o spolku, hlavní a vedlejší činnost, struktura organizace, členská základna a hospodaření organizace. Přílohou zprávy je výsledovka a rozvaha k 31. 12. 2019. Počet členů TJ dosáhl 363 členů, z toho 87 členů je ve věku do 15 let a 40 členů ve věku od 16 do 18 let.

Dokument, který je nutnou podmínkou při podávání žádostí o dotace, byl schválen bez připomínek hlasy všech 15 přítomných delegátů.

 

10) Diskuze

 

V rámci diskuze vystoupili tito členové TJ, resp. hosté:

Ivo Regner (tajemník TJ) seznámil přítomné s tím, že drtivá většina členů současného výkonného výboru má zájem nadále pokračovat ve své práci ve VV i v dalším období, což dává záruku společného budoucího postupu při vytváření podmínek pro sportování v Chlumčanech.

Robert Kott vysvětlil, že nemůže kandidovat do nového VV, neboť přestal být členem TO. Přesto je ochoten dále se účastnit sportovních aktivit TJ v Chlumčanech (např. v rámci FO).

Starostka obce Chlumčany Vladimíra Štejrová vyjádřila svůj kladný vztah ke sportu, když  ocenila zejména práci TJ s mládeží a slíbila, že se bude snažit vyrovnat déletrvající dluh obce vůči sportovcům. Informovala o 2 zásadních projektech, s nimiž nové vedení obce i v rámci podpory sportu počítá. Jde především o rekonstrukci kulturního domu s možností využití sálu sportovci, zejm. BO (koncem roku 2020 by měla být k dispozici studie, poté bude následovat projekt atd.). Současně jsou precizovány i požadavky na podobu kulturně sportovního centra ve sportovním areálu s vybudováním potřebného sociálního zázemí pro sportovce i veřejnost (návrh studie byl připomínkován). Upozornila však také, že tyto projekty jsou během na dlouhou trať (složité stavební řízení, nutnost o řadě věcí rozhodovat v obecní radě, některé názory zpochybňující záměry vedení obce). Obec také v důsledku koronavirové krize očekává výpadek daňových příjmů ve výši cca 7 mil. Kč.    

Jiří Vaněček - vznesl dotaz, kdy bude reálné využití sálu KD k tréninkovým a zápasovým účelům badmintonového oddílu. Dle odpovědi starostky obce a K.Hodináře je v sálu nyní  vypnutá elektřina a hlavní topení (kotle jsou v havarijním stavu), což znemožňuje využití sálu během letošní zimy. Jako reálné se jeví využití sálu sportovci až v průběhu příštího roku.

 

11) Zpráva návrhové komise

 

Předsedkyně návrhové komise TJ Zlatuše Krausová seznámila delegáty s návrhem na složení nového výkonného výboru jako kolektivního statutárního orgánu TJ ve složení navrženém jednotlivými oddíly v rámci TJ (FO - 3 členové, ostatní oddíly - po 2 členech ve výkonném výboru). Dále sdělila jména 3 členů navržených do nové kontrolní komise TJ.

 

12) Volba členů výkonného výboru TJ

 

Volba výkonného výboru TJ proběhla za řízení předsedy volební komise Michala Maráka. Členy výkonného výboru byli počtem 15 hlasů zvoleni Zdeněk Hodan, Jindřich Matoušek a Miloslav Samek (za fotbalový oddíl), Jiří Vaněček a Zdeněk Vlna (za badmintonový oddíl), Karel Hodinář a Ivo Regner (za tenisový oddíl) a Miluše Chladová a Vladimíra Švajcrová (za oddíl SPV).

 

13) Volba členů kontrolní komise TJ

 

Členy nové kontrolní komise TJ byli za řízení předsedy volební komise Michala Maráka počtem 15 hlasů delegátů zvoleni Pavel Rom (za fotbalový oddíl), Pavel Pitter (za badmintonový oddíl) a Jana Regnerová (za oddíl SPV).

 

14) Usnesení z valné hromady

 

Návrh na usnesení ze zasedání valné hromady přednesla předsedkyně návrhové komise Zlatuše Krausová. Plným počtem 15 hlasů bylo schváleno níže uvedené usnesení:

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 3. 6.2020: 

a)

bere na vědomí zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2019.

b)

schvaluje:

  • zprávu o hospodaření spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2019
  • zprávu kontrolní komise spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2019
  • výroční zprávu spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2019

c)

zvolila v souladu s platnými stanovami a volebním řádem TJ:

  • členy nového kolektivního statutárního orgánu TJ-výkonného výboruve složení: Zdeněk Hodan, Karel Hodinář, Miluše Chladová, Jindřich Matoušek, Ivo Regner, Miloslav Samek, Vladimíra Švajcrová, Jiří Vaněček a Zdeněk Vlna  
  • kontrolní komisi TJ ve složení: Pavel Pitter, Pavel Rom a Jana Regnerová.

d)

 

ukládá výkonnému výboru TJ Keramika:

  • doručit všem předsedům oddílů, novým členům výkonného výboru a kontrolní komise TJ nejdéle do 14 dnů ode dne ukončení zasedání valné hromady zápis ze zasedání této valné hromady, včetně usnesení
  • zápis z valné hromady TJ zveřejnit v souladu se stanovami spolku na webových stránkách fotbalového a tenisového oddílu
  • ve lhůtě do 20. 6. 2020 odeslat Krajskému soudu v Plzni návrh na zápis změn do spolkového rejstříku (složení nového statutárního orgánu a kontrolní komise, včetně funkcionářů zvolených z řad výkonného výboru a předsedy kontrolní komise)

 

15) Závěr valné hromady

 

Řídící zasedání poděkoval všem přítomným za jejich účast a upozornil, že po skončení valné hromady budou z řad členů výkonného výboru zvoleni jednotliví funkcionáři TJ (předseda, místopředseda, tajemník a hospodář) a obdobným způsobem dojde i k volbě předsedy kontrolní komise TJ z řad členů této komise.

 

 

V Chlumčanech dne 3. 6. 2020

 

 

Zapsal: Marek Tomíšek

 

Obsah zápisu ověřili: Jiří Vaněček

                                  Miluše Chladová

 

 

Zápis z volby funkcionářů

výkonného výboru TJ 3. 6.2020

 

Po ukončení valné hromady proběhla dne 3. 6. 2020 od 19:20 hod. za účasti všech 9 nově zvolených členů výkonného výboru TJ a za řízení předsedy volební komise Michala Maráka volba funkcionářů spolku TJ Keramika Chlumčany z řad těchto členů. Důvodem volby byla skutečnost, že dosavadním funkcionářům TJ skončil v roce 2020 jejich mandát.

Nejprve byl podán návrh na předsedu výkonného výboru spolku TJ Keramika Chlumčany a počtem 8 hlasů byl pro další čtyřleté období do této funkce zvolen Miloslav Samek.

Dalšími funkcionáři spolku TJ Keramika Chlumčany byli zvoleni:

  • Zdeněk Hodan (místopředseda TJ) - počtem 8 hlasů

  • Ing. Ivo Regner (tajemník TJ) - počtem 8 hlasů

  • Vladimíra Švajcrová (hospodářka TJ) - počtem 8 hlasů.

     

     

    Zápis z volby předsedy

kontrolní komise TJ 3. 6. 2020

 

Po provedení volby funkcionářů výkonného výboru následovala opět za řízení předsedy volební komise Michala Maráka volba nového předsedy kontrolní komise TJ. Do této funkce byla navržena a následně 2 hlasy zvolena Ing. Jana Regnerová.

 

Všichni členové výkonného výboru i členové kontrolní komise své funkce pro další čtyřleté období 2020 - 2024 přijímají.

 

Svou svéprávnost a způsobilost vykonávat funkci člena či funkcionáře statutárního orgánu TJ, resp. funkci člena či předsedy kontrolní komise TJ v období 2020 - 2024, potvrzují všechny osoby čestným prohlášením. Zároveň souhlasí s tím, že jejich osobní a jiné údaje v rozsahu požadovaném příslušnými právními předpisy budou zapsány do spolkového rejstříku, vedeného Krajským soudem v Plzni.

 

Regulérnost provedení volebního aktu v souladu s platným volebním řádem spolku potvrzuje svým podpisem též předseda volební komise Michal Marák.

 

 

V Chlumčanech 3. 6.2020

 

                                                         

                     ……………………………………..…

                     Podpis předsedy volební komise      

 

 

Zapsal: Marek Tomíšek

 

Obsah zápisu ověřili: Jiří Vaněček

                                   Miluše Chladová